28 de novembre del 2011

Els alumnes de Cicle Inicial del Solsonès assisteixen a l’espectacle “Les Vaques Felices”

Mireu, què diuen de nosaltres des del CEDRICAT, 
EL CENTRE DE DESENVOLUPAMENT RURAL INTEGRAL DE CATALUNYA


Novembre 23, 2011 · Arxivat sota Notícies
De vaquesfelices


El dilluns dia 14, els alumnes de 1r i 2n de primària dels centres educatius de Solsona i de la ZER del Solsonès han omplert el Teatre Comarcal de Solsona per veure l’espectacle “Les Vaques Felices”, representat per la companyia la Tabola.

Durant l’espectacle s’explica la història del reialme de Birondon i el seu rei, que ha perdut l’energia per governar, perquè de cop i volta es sent trist i avorrit. Amb l’ajuda d’un llibre gegant per on van apareixent els diversos personatges, en Garrapinyat i la Pastanaga ens han explicat que el problema es troba en les vaques que fan la llet que es beu cada matí. Estan tristes i avorrides, tancades tot el dia en un corral, sense poder sortir a pasturar, per això la llet que produeixen entristeix al rei. Si poguessin sortir a pasturar serien felices i de retruc el rei també se sentiria feliç de saber que el seu reialme viu bé, lliure i feliç.

La història s’ha explicat mitjançant un espectacle didàctic de petit format teatral, molt visual i participatiu, en el qual els infants han participat en la construcció de la història i també s’han après l’himne de les Vaques Felices. Amb aquest espectacle es pretén sensibilitzar els infants, a través del teatre i la música, sobre la necessitat de produir i consumir productes ecològics i de proximitat, així com també despertar la consciència vers la importància dels nostres actes respecte la natura i el benestar global.

Aquest espectable és una de les activitats complementàries del projecte “Alimentació Saludable i Responsable” emmarcat en el Seminari de Coordinació “L’educació ambiental al Solsonès”, impulsat pel Centre de Recursos Pedagògics i coordinat i impartit pel CEDRICAT, en el qual hi participen representants de tots els centres educatius del Solsonès (primària i secundària). El Seminari de Coordinació, que consisteix en 5 sessions formatives adreçades a professorat i activitats complementàries pedagògiques adreçades a l’alumnat, té com a objectius aprofundir en aspectes clau de l’educació ambiental, treballar aspectes concrets de l’alimentació saludable i responsable i realitzar una actuació conjunta entre els centres del Solsonès.